lördag 31 december 2016

Med hopp om ett bättre och snällare år.

Min summering av 2016: första halvan var skit (en förlängning av 2015 som var skit) och andra halvan har inneburit positiva förändringar.

2017 ska bli året som fortsätter med det positiva. Och det ska bli mitt träningsår.

Men innan jag fortsätter vill jag klargöra en del saker:

1. Jag är kroppsaktivist. Alla kroppar är bra kroppar, oavsett hur de ser ut. Min kropp är helt okej, men den begränsar mig just nu i och med min vikt. Jag har dessutom varit konstant trött så min viktresa neråt handlar mest om att få ork, energi och möjlighet till träning.

2. Jag är inte ett fan av dieter. De som skapar dessa dieter är egentligen inte ute efter ditt välmående utan av dina pengar. Du måste hitta ditt sätt att må bra. Jag kör Viktväktarna nu endast för att deras poängsystem tilltalar mig. Det funkar för mig och min make just nu. Dessutom innebär mötena lite mer socialt liv för mig.

3. Träna gör man för att må bra. Det är jag själv som avgör vilken träningsform som får mig att må bra. Jag tycker om styrketräning (att forma kroppen) och dansinspirerade gruppträningar (hallå, vem gillar inte dans liksom ;-)). Det som funkar för dig, avgör DU.. ingen annan.

4. Mitt sätt att leva är kanske inte kompatibelt med ditt. Och det är ok. Men acceptera att det som fungerat för dig, fungerar kanske inte för mig.

5. Att säga att det handlar om prioriteringar eller sitter i psyket är strängeligen förbjudet på mina sidor på fb eller instagram. Skuldbelägg inte på det sättet. Då är du inte välkommen. Som sagt, ditt välmående bygger på dig och dina förutsättningar. Mitt välmående bygger inte på det som får dig att må bra.

6. Jag gillar att få tips och pepp. Men tänk till innan du yttrar dig. Det finns följare/vänner på mitt konto som inte mår bra av hets och skuldbeläggning.

Som sagt, 2017 ska bli mitt träningsår. Kanske året även kommer att handla mer om mig själv. Huvudsaken att jag mår bra och att de mina mår toppen.

Mitt nyårslöfte? Ja av princip brukar jag inte ge några nyårslöften. Men min hjärna ändrade sig i skrivandets stund.

Mitt nyårslöfte är att inte klampa in på andras konton och vädra oombedda åsikter utan filter. Har jag inget snällt att säga så säger jag det inte alls... på fb/instagram. Kan tyvärr inte lova detta om vi träffas irl ;-)

Gott Nytt År alla. Vi ses nästa år. 
Bildtext: Nya året välkomnas i hemmets lugna vrå. Mitt sällskap är katterna (maken jobbar och dottern är hemlig och har stängt in sig i sitt rum) fram till 22.00. Därför den enormt sexiga combon av lilla svarta och rosa myssockar :-D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar