torsdag 3 november 2016

Hur svårt kan det vara??

Det är som att föräldraskapet upphör då barnen blir tonåringar. Jag skulle vilja påstå att är det någon gång föräldrar sätts på prov, så är det när barnen blir tonåringar.

Det är jobbigt att tampas med fördomar och vikthets. Det är jobbigt att lida av ätstörning och självhat. Det är tufft att må psykiskt dåligt. Jag har själv varit där så en viss erfarenhet har jag på det området.

Men... gissa om det är tufft och jobbigt att vara förälder till någon som mår dåligt. Som går igenom allt ovanstående. Då du måste vara stark medan ditt inre går sönder. Och ingenting du gör, kan hjälpa på traven.

Efter att ha läst ett instagraminlägg om tidningen MåBra (hos inte_märkvärdig_men_tänkvärdig, en underbar männniska f.ö) började mina tankar snurra kring tidningar som dessa. De är rena rama skittidningar för de får en att må allt annat än bra.

Hur som helst, jag har många gånger letat efter tidningar som riktar sig till mig. Som får MIG att må bra. En 46-årig hårt arbetande kvinna som är mamma till en tonåring. Som fullständigt struntar i grå hår och rynkor. Som inte är religiös. Som älskar att dansa och titta film. Som lyssnar på hårdrock, punk, disco. Som är allt annat än händig, modemedveten eller intresserad av mat. Som faktiskt är nöjd med mitt yttre för det mesta. Jag behöver verkligen inga tips på hur jag slipper mitt sötsug eller recept på nyttiga kladdkakor.
Nyttiga kladdkakor smakar skit!! (en åsikt, inte fakta ;-))

Det finns ingen tidning som tilltalar mig. På min önskelista finns en tidning som riktar sig mot föräldrar till tonåringar. Med tex tips på snabba och enkla maträtter, Lista med uteställen för 30-40+ med recensioner (på musiken och dansmöjligheten) .Tips hur man hanterar vikthets och ätstörningar hos ens barn. Tips på bloggar som riktar sig till såna som mig.


Hur svårt kan det vara??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar