söndag 16 april 2017

När ens barn har ångest

Det finns dagar då jag mår dåligt, då jag är riktigt under isen. Men jag tillåts inte må dåligt , utan måste vara stark. Jag måste vara min dotters klippa. Den som bär henne under hennes tunga stunder. Det blev bättre när vi flyttade ner till Uddevalla. Hon får gå ett gymnasieprogram som passar henne utmärkt. Hon fick nya bekantskaper. Men nu är hon ensam igen. Hennes sociala akwardness försvårar umgänge med andra.

Nu kommer det dagar då hon har ångest och dövar den med att sova bort tiden. Idag verkar vara en sådan dag. Hon sover mest hela tiden, har inte kommit ut ur rummet alls. Jag har tittat till henne några gånger för att försäkra mig om att hon andas.

Jag hade behövt komma ut och ta lite frisk luft. Ta en träningsrunda i mina älskade trappor. Men jag sitter hemma som stand by ifall hon stiger upp och är hungrig. Eller vill ha mitt sällskap. Kanske ta en promenad.

Mitt liv har varit i stand by i några år nu. Det finns dagar då jag bara vill gråta, men jag kan inte ge efter för den känslan. Att kapsla in sin sorg och frustration, det tar på kroppen som nu värker då och då. Det finns en oro att värken blir kronisk. Att jag till slut inte orkar kämpa emot.


Idag orkar jag kämpa. Idag mår jag ganska bra, men jag är uttråkad och träningssugen. Önskar att jag hade någon att prata med. Att bjuda på kaffe och svamla bort tiden med. Någon som ger mig hoppet om ljusare tider...Det fanns en tid då hon var glad och nöjd. Då hennes behov var basala: mat, sömn och kärlek. Då jag kunde trösta henne och vara hennes lekkompis. Det var enkelt att vara mamma då.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar