fredag 17 juli 2015

Dag 5: Totalt fiasko

Nä det tog stopp, både psykiskt och fysiskt. Kände ingen hunger imorse och hade ork att ta en 5km promenad runt lombolo. Luften var höstlikt frisk, träd och växter stod i full grönska. Så vacker morgon i en vacker stad (om än med tråkigt utbud för de som inte gillar skogslivet =jag).

Under promenaden bestämde jag mig för att gå av denna fasta. Jag får inte i mig ordentligt med kalorier och tarmarna slutade jobba andra dagen. Nu har jag fått igång systemet igen med hjälp av promenaden och laxeringsmedel. Men magen är fortfarande öm och svullen, kanske mår den bättre imorgon.

Om jag fastar någon gång framöver (kanske om jag totalt isolerar mig) börjar jag först med att "tömma ut soporna", sen kan jag börja rensa kroppen och "avloppet" från slaggprodukter.

Min frukost var alltså varken juice eller smoothie. Däremot tog vi en juicelunch. Kan man rensa ut kroppen utan sån här jobbig fasta? C9-fastan påstås vara lugnare... men den kräver 10 dagars tålamod av mig den med. Tålamod som jag inte har. Speciellt inte om jag måste vara hungrig..

Det här vill jag göra för att må bra med mig själv; rensa kroppen                                                                                                                            träna
                                                                                yoga
                                                                                meditera
                                                                                äta hälsosamt
                                                                                pyssla om mig själv (tex manikyr, spa, mm)
                                                                         
Men det känner inte mamman att det finns tid eller resurser till. Speciellt inte nu med allt det som händer kring tonåringren. Man kan inte släppa en "jag vill ta livet av mig själv"bomb och tro att jag efter det kan slappna av. Det finns ju inga felmarginaler, tar jag ett beslut som påverkar utgången, så finns ju liksom ingen återvändo. 

Du som har lyckats med en fasta får gärna ge mig tips på vilken typ och annat som kan hjälpa mig igenom fler än 4 dagar. Speciellt du som har dåligt tålamod, svårt att hantera hunger och som har barn/tonåringar som dränerar tid och energi. Om du dessutom sätter dig själv längst ner på en prioriteringsskala, så är det ett plus. Då är du som jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar